in English

La multi ani, femeie!

9. March 2016,
FLORI DE 8 MARTIE

Ieri a fost 8  martie, si mi-am adus aminte, din nou, cat de frumos se sarbatoresc zilele festive in Romania. La 7 dimineata tatal meu imi trimitea pe WhatsApp a poza cu cel mai frumos ghiveci cu flori din casa ca fiind “pentru mine”; pe la 2 dupa-amiaza imi trimitea o alta poza cu florile din piata, dintre care a ales un ghiveci pentru mama. Iar seara, dupa ce m-a sunat sa-mi ureze La multi ani, dupa ce am vorbit si cu mama, mi-a mai trimis o poza: cu ghiveciul pe care i l-a daruit mamei (ca nu cumva sa raman curioasa). Ce mai, ieri, telefonul meu era un adevarat glosar al gradinii botanice.

Intru pe Facebook, din nou: flori, cutii cu ciocolata, si flori din nou. Insa, cand intru in birou, la serviciu, nu vad nici o floare pe mesele noastre, ale femeilor. Pe strada, nu am vazut nici o doamna/domnisoara cu flori, si nici in restaurante. Pai da, asa se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeie in Spania: cu liniste si pace, si evident, fara flori. Si nici asa multa liniste si pace pentru ca pe la 8 seara un grup foarte zgomotos de femei cantau intr-un mars pentru drepturile femeilor si distrugerea multor conditii si mituri specifice feminine. Mi se corect si necesar, nimic rau de spus!

Nu vreau sa ma plang pentru mult, pentru ca eu mi-am primit buchetul de flori. Saracu’, trebuia sa o faca, altfel stia ca as fi fost bosumflata toata ziua 🙂 ….  Iar ziua nu s-a incheiat, caci seara am participat la un eveniment unde universitatea mea a premiat 3 femei pentru munca si cariera lor. Ghiciti cate buchete de flori erau? Zero. Ce credeati ca s-au oferit flori la premiante? Ei, ash!

Pe buna dreptate, cum sa nu te gandesti la cat de frumos se sarbatoreste in Romania aceasta zi!? Comparand cu experienta din Spania, am realizat cat de elegant este gestul de a darui flori! Am realizat cat de frumos e ca pentru 5 minute – cand trebuie sa alegi un buchet – chiar te gandesti la ea (la femeia care il va primi), apoi te gandesti si cum va reactiona si ce spune despre flori… Nu este doar o cumpartura de facut, e un ritual care uneste acele persoane si face posibil un schimb de energii frumoase.

In final, va doresc un La multi ani tuturor femeilor pentru ziua dedicata special noua, de 8 Martie! Si impart buchetul meu cu voi … FLORI DE 8 MARTIE

de 8 martie

 

 

You Might Also Want To Read

mancare italieneasca

De ce haina e mai importanta decat hrana?

19. August 2016
andreea apetrei-kalveram

Be here NOW

26. June 2020

Vacanta in Malta. Descopera Valletta cu mine

9. September 2015

No Comments

Leave a Reply